KAYNAK MAKİNASI

Metal iş endüstrisinde önemli bi yeri olan makinaların başında elektrik kaynak makinaları gelir. Metalleri ve alaşımları birleştirmek,birbirine kaynatmada elektrik akımının verdiği ısıdan yararlanılır.
Kaynak yapımı, Tunç Çağ'ı,Avrupa ve Orta Doğu'da Demir Çağı'na kadar uzanır. Günümüzde kaynak yapımı yüksek yapılarda, daha sonraları gemi inşaatı ve köprülerde kullanılmıştır. Kaynaklı birleşimler çelik yapılarda, çelik tasarrufu,yapımının daha kısa zamanda olması gibi özelliklerinden dolayı yaygın kullanılır.

Kaynak Makinası Çalışma Prensibi Elektrik akımının zot uçlarının birbirine yaklaştırılması ile elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür.1892 yılından beri kullanılan Slavianoff yöntemine göre negatif(-) ucunun,pozitif(+) ucuyla kaynak yapılacak noktada bir araya getirilmesi ile birleşmesini sağlamak amacıyla aradaki malzeme eritilerek,malzemenin aradaki boşluğu doldurması sağlanmış olur. Elektrikli kaynak makinalarının kullanımında yeterli elektriğin sağlanması için kaynak trafoları, kaynak jeneratörleri ve kaynak redrösörleri kullanılmaktadır.

Elektrik Direnç Kaynağı Elektrik akımı,bir elektrik direnç devresinden geçerken büyük bir dirençle karşılaşırsa orada şiddetli bir ısınma yapar. Bu ısınmada uçlar kaynak tavına gelir. Parçalar birbirine kuvvetle pres edilirse uçlarda kaynama sağlanır. Bu prensibe uyan kaynağa direnç kaynağı adı verilir. Elektrik direnç kaynağı için alternatif akım kullanılır. Trafolardan elde edilen kaynak akımının gerilimi 1 veya 1,5 volt kadardırç Buna karşılık akımları 1000 A' den 100.00 A' e kadar değişir.

Alın Kaynağı Alın kaynapı prensibine göre çalışan kaynak makinalarında kaynak akımı bir trafonun sekonder devresinden sağlanır. Kaynak yapılacak parçalar karşı karşıya getirilir.Trafodan gelen uçlar çenelere verilir. Burada direncin yüksek olduğu yerler kaynak yapılan parçaların uçlarıdır. Direncin yüksek oluşu sebebi ile uçlar kısa zamanda kaynak tavını alır.Parça uçları bu yava gelince akım kesilir.Fakat parçalar birbirine en çok motor kuvveti veya hidrolik sistemle pres yapılırsa uçlarda kaynama sağlanır. Pres etme şekli el,ayak,mekanik pedal,ağırlık sistemleri ile de yapılabilir.

"DURSUNOGLU MAKİNA"
SİZE YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ!

25 Yılı aşkın tecrübemizle sizlere hizmet sunmaktayız.

Dilerseniz bize aşağıdaki numaradan ulaşabilirsiniz.

İletişimde kalın bizi takip edin.

HİZMETLER

TAKİPTE KALIN

Copyright 2018. All Rights Reserved